Avocado
AvocadoPosted by Praktijk voor Natuurgeneeswijzen Ermelo/Zeist Tue, April 21, 2015 21:47:05
7 Redenen om avocado te eten
1 Avocado bevat
tal van vitaminen en mineralen
Avocado’s bevatten wel 20 verschillende vitaminen en mineralen: zoals vitamine
B, K en E. De eerste zorgen voor een goedwerkende stofwisseling en een gezonde
huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol in het groeien van de botten, zodat
op latere leeftijd de botdichtheid gehandhaafd blijft. Vitamine E helpt
aandoeningen als retinopathie (ziekte aan het netvlies) te voorkomen.
Daarnaast bevat avocado magnesium, mangaan, koper, ijzer, zink, fosfor,
vitamine A, B1 (thiamine), B2 (riboflavine) en B3 (niacine).
2 Avocado kan
helpen bij gewichtsverlies
Uit onderzoek is gebleken dat
het regelmatig eten van avocado bijdraagt tot gewichtsverlies. Avocado’s
bevatten daarnaast ook veel vezels, gezonde vetten en weinig koolhydraten, drie
eigenschappen die ook kunnen bijdragen aan gewichtsverlies.
3 Positieve
invloed op de zwangerschap
Ook als je zwanger bent, is het eten van een avocado erg gezond. Een halve
avocado geeft al bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname
foliumzuur, een vitamine die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint.
4 Avocado’s
barsten van krachtige antioxidanten die de ogen kunnen beschermen
Aangezien avocado’s een
belangrijke bron zijn van de stoffen luteïne (een carotenoïde die als een
antioxidant werkt) en zeaxanthine, beschermt het tegen oogziekte.
Studies wijzen uit dat deze voedingsstoffen gelinkt zijn aan een sterk
verminderd risico op staar en maculadegeneratie, wat vaak voorkomt bij ouderen.
5 Vezels
Avocado’s bevatten relatief
veel vezels. Een avocado bevat zowel onoplosbare als oplosbare vezels, een
combinatie die je niet in veel voedingsmiddelen vindt. De onoplosbare vezels
zorgen voor een gezonde stoelgang. Zo verminder je ook de kans op darmkanker,
omdat de dikke darm effectief wordt schoongemaakt. De oplosbare vezels helpen
je de eetlust onder controle te houden door een vol gevoel te geven.
6 Goede vetten
De avocado bevat enkelvoudig
onverzadigde vetten die goed voor je zijn. Ze verminderen namelijk het
LDL-cholesterol gehalte. Aan de andere kant wordt dankzij de avocado het
‘goede’ cholesterolgehalte, HDL-cholesterol, verhoogd.
7 Eiwit
Avocado’s bieden alle
essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, zoals
spierweefsel, orgaanweefsel, het zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Ze
spelen ook een belangrijke rol in fysiologische processen op het gebied van
energie, herstel, stemming, hersenfuncties, spier en krachtontwikkeling en ook
bij het kwijtraken van vet. Essentiële aminozuren dienen we dagelijks uit onze
voeding te halen.
- Comments(0)//nieuwsbrief.vegacheck.nl/#post9