Nieuwsbrief Vegatest/Vegacheck

Nieuwsbrief Vegatest/Vegacheck

Avocado

AvocadoPosted by Praktijk voor Natuurgeneeswijzen Ermelo/Zeist Tue, April 21, 2015 21:47:05

7 Redenen om avocado te eten

1 Avocado bevat tal van vitaminen en mineralen
Avocado’s bevatten wel 20 verschillende vitaminen en mineralen: zoals vitamine B, K en E. De eerste zorgen voor een goedwerkende stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol in het groeien van de botten, zodat op latere leeftijd de botdichtheid gehandhaafd blijft. Vitamine E helpt aandoeningen als retinopathie (ziekte aan het netvlies) te voorkomen.
Daarnaast bevat avocado magnesium, mangaan, koper, ijzer, zink, fosfor, vitamine A, B1 (thiamine), B2 (riboflavine) en B3 (niacine).

2 Avocado kan helpen bij gewichtsverlies
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van avocado bijdraagt tot gewichtsverlies. Avocado’s bevatten daarnaast ook veel vezels, gezonde vetten en weinig koolhydraten, drie eigenschappen die ook kunnen bijdragen aan gewichtsverlies.

3 Positieve invloed op de zwangerschap
Ook als je zwanger bent, is het eten van een avocado erg gezond. Een halve avocado geeft al bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname foliumzuur, een vitamine die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint.

4 Avocado’s barsten van krachtige antioxidanten die de ogen kunnen beschermen
Aangezien avocado’s een belangrijke bron zijn van de stoffen luteïne (een carotenoïde die als een antioxidant werkt) en zeaxanthine, beschermt het tegen oogziekte.
Studies wijzen uit dat deze voedingsstoffen gelinkt zijn aan een sterk verminderd risico op staar en maculadegeneratie, wat vaak voorkomt bij ouderen.

5 Vezels
Avocado’s bevatten relatief veel vezels. Een avocado bevat zowel onoplosbare als oplosbare vezels, een combinatie die je niet in veel voedingsmiddelen vindt. De onoplosbare vezels zorgen voor een gezonde stoelgang. Zo verminder je ook de kans op darmkanker, omdat de dikke darm effectief wordt schoongemaakt. De oplosbare vezels helpen je de eetlust onder controle te houden door een vol gevoel te geven.

6 Goede vetten
De avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die goed voor je zijn. Ze verminderen namelijk het LDL-cholesterol gehalte. Aan de andere kant wordt dankzij de avocado het ‘goede’ cholesterolgehalte, HDL-cholesterol, verhoogd.

7 Eiwit
Avocado’s bieden alle essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, zoals spierweefsel, orgaanweefsel, het zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Ze spelen ook een belangrijke rol in fysiologische processen op het gebied van energie, herstel, stemming, hersenfuncties, spier en krachtontwikkeling en ook bij het kwijtraken van vet. Essentiële aminozuren dienen we dagelijks uit onze voeding te halen.