Nieuwsbrief Vegatest/Vegacheck

Nieuwsbrief Vegatest/Vegacheck

Chiazaad

ChiazaadPosted by Praktijk voor Natuurgeneeswijzen Ermelo/Zeist Wed, February 25, 2015 18:39:12

5 VOORDELEN VAN CHIAZAADJES!

Chiazaden zijn ontzettend heilzaam. Ze verbeteren de algehele gezondheid, zorgen voor een goede vochthuishouding in het lichaam en helpen je om af te vallen. Chiazaad is ook nog eens smaakloos waardoor je het i...n elk gerecht of drankje kunt verwerken (vb. Havermout, rijstmelk etc.)

Hieronder beschrijven we 5 belangrijkste voedingsstoffen in chiazaad
1. Eiwitten
Chiazaad is rijk aan eiwitten en essentiële aminozuren. De eiwitten in chiazaden zijn bovendien van hoge biologische kwaliteit en bevorderen zodoende de cel-vernieuwing en spiergroei. Chiazaden zijn dan ook extra bevorderlijk indien je aan krachttraining doet.
2. Vezels
Chiazaden zijn extreem rijk aan oplosbare en onoplosbare voedingsvezels; ze bevatten zelfs meer vezels dan havermout! Allereerst nemen de vezels in chiazaad enorme hoeveelheden water in zich op, waardoor ze een gelei vormen in de maag. Dit zorgt ervoor dat chiazaad je hongergevoel wegneemt en langdurig weghoudt.
Daarnaast zorgen de voedingsvezels ervoor dat de koolhydraten in voedsel langzaam worden vrijgemaakt en opgenomen. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabiel en wordt deze suiker minder omgezet naar lichaamsvet.
3. Mineralen
Zo is chiazaad heel rijk aan calcium en bevat het daarnaast aanzienlijke hoeveelheden magnesium en borium. Bovendien zorgen chiazaden ervoor dat elektrolyten gemakkelijker worden vastgehouden, wat ten goede komt aan de algehele interne mineralen-huishouding.
4. Omega 3-vetzuren
Chiazaad is rijk aan het omega 3-vetzuur alfa linoleenzuur (ALA). Omega 3 is nodig voor de structuur van al onze cellen. Daardoor is het heilzaam bij aandoening zoals hart-en vaatziekten, hersenaandoeningen, huidproblemen enz…
5.Antioxidanten
De antioxidanten in chiazaad maken vrije radicalen onschadelijk en zijn zodoende van cruciaal belang voor een optimale lichamelijke gezondheid. Chiazaden bevatten meer antioxidanten dan bosbessen.

Bron: afvallen & dieet


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.